Zavarovanje HIŠE

hia1dom2Pri zavarovanju stanovanjske hiše zavarujemo objekt oziroma zgradbo. Pod zgradbo štejemo vse sestavne dele zgradbe. To pomeni, da so zavarovani temelji, zidovi, streha, stavbno pohištvo in vse instalacije (plinske, vodne in kanalizacijske, električne) ki so vgrajene v zgradbo.

Zgradba oziroma objekt je zavarovan na novo vrednost, kar pomeni, da zavarovalnica povrne škode brez upoštevanja amortizacije, obrabe in tehnične zastarelosti, torej znesek, ki je enak novi vrednosti poškodovanih predmetov. Zavarovalnica v primeru uničenosti objekta povrne gradbeno vrednost, ki zajema vse stroške izdelave objekta od pripravljalnih del do zaključka gradnje.

Za vas smo pripravili dva paketa kritij, ki se razlikujeta po obsegu zavarovanih nevarnosti:
•    kritje "CLASSIC Plus" z ožjim naborom zavarovanih nevarnosti
•    kritje "PREMIUM Plus" s širšim naborom zavarovanih nevarnosti.

Stanovanjsko hišo lahko dodatno zavarujemo tudi proti naravnim nesrečam in katastrofalnim nevarnostim kot sta poplava in potres.

Možnost dodatnega zavarovanja Asistence vam zagotavlja pomoč ko jo potrebujete in organizacijo potrebnih delavcev (mizarjev, ključavničarjev, krovcev, zidarjev, vodovodarjev in ostalih obrtnikov) za popravilo po škodi 365 dni v letu, 24 ur na dan z enim samim klicem na klicni center.

Poleg zavarovanja stanovanjske hiše, vam priporočamo tudi zavarovanje stanovanjske opreme, ki zavaruje vse premičnine v stanovanju, kot so pohištvo, oprema ter druge stvari, ki jih zavarovalec uporablja za lastno uporabo.

Pri skupni sklenitvi zavarovanja stanovanjske hiše in zavarovanja stanovanjske opreme vam priznamo 20% paketni popust.

Hišo je mogoče zavarovati tudi v času gradnje in to s 70 % popustom na letno premijo.

© 2011 Agencija AVELON

Pravno obvestilo