Zdravstveno zavarovanje za Tujino z asistenco

Med bivanjem v tujini se lahko hitro zgodi tudi kakšna poškodba ali bolezen, zaradi česar bomo v tuji državi potrebovali zdravniško pomoč. Ta pa je vedno povezana tudi s stroški,zato si še pravočasno uredimo zdravstveno zavarovanje za tujino.

Zakaj zdravstveno zavarovanje za tujino z asistenco ?

Ker obvezno zdravstveno zavarovanje v tujini krije le stroške nujnih oziroma potrebnih zdravstvenih storitev in sicer le do višine, ki jih v tisti državi krije obvezno zdravstveno zavarovanje oziroma sistem javnega zdravstvenega zavarovanja. Višina tega kritja je lahko zelo omejena,cene zdravstvenih storitev pa so lahko v tujini zelo visoke.

Ker so zavarovanci pri obveznem zdravstvenem zavarovanju deležni le nujne pomoči v okviru javne mreže izvajalcev zdravstvenih storitev, ne pa tudi pri zasebnikih.

Obvezno zavarovanje pravtako ne nudi asistence, kar pomeni, da je zavarovanec v primeru, ko potrebuje medicinsko pomoč pri iskanju zdravnika ali ustrezne ustanove prepuščen sam sebi.

Kakšno zavarovanje za tujino pa naj sklenem ?

Zavarovanje Vzajemna Tujina  lahko sklenemo kot posameznik, družina ali skupina, za en dan pa vse do enega leta. Glede na destinacijo vašega potovanja lahko izbirate med območji razširjena Evropa  in svet . Območje razširjena Evropa zajema vse evropske države ter Maroko, Alžirijo, Tunizijo, Libijo, Egipt, Izrael, Libanon, Turčijo, Jordanijo, Sirijo in Kanarski otoke in SVET ki zajema vse ostale države.

Glede na višino kritja so na voljo Mini, Mega in Maksi paket. V posebni ponudbi sta še Paket Multitrip in Družinski paket: zavarovanje za Hrvaško.

© 2011 Agencija AVELON

Pravno obvestilo